Polliesposse

Kiezen voor een daktuin

DaktuinUtrecht

Mensen die niet op de begane grond wonen kunnen toch een tuin hebben. Ze kunnen namelijk een daktuin laten aanleggen. Kiezen voor een daktuin is een goed idee. Het zelf ontwerpen en aanleggen van een daktuin is geen goed idee. Dat is ook niet nodig. Inwoners van Utrecht kunnen een daktuin laten ontwerpen. Een tuinontwerper kan een daktuin ontwerpen die een goede toevoeging is aan je woning. Zo krijg je met een daktuin een mooi plekje om bijvoorbeeld te lezen of  om te kunnen genieten van mooie planten en van het zonnetje. Het is daarom niet verwonderlijk dat steeds meer mensen in Utrecht kiezen voor een Daktuin in Utrecht.

Je krijgt een persoonlijk plekje

Geef je de opdracht om een daktuin te laten ontwerpen? Natuurlijk wordt bij het ontwerpen van de daktuin rekening gehouden met de wensen van de opdrachtgever. Zijn idee over een ideale daktuin is uitgangspunt bij het ontwerp van de daktuin. De wensen van de opdrachtgever worden besproken. Samen met de opdrachtgever wordt gezocht naar de beste oplossing. Zo weet je zeker dat de daktuin een persoonlijk plekje wordt dat voldoet aan je wensen.

Van een schets naar een voorlopig en definitief ontwerp

Na de gesprekken over de wensen van de opdrachtgever wordt er een schets gemaakt. De opdrachtgever krijgt dan een eerste indruk van zijn daktuin. De schets kan nog worden gewijzigd. Na het verzamelen van het commentaar van de opdrachtgever wordt er een voorlopig ontwerp gemaakt. Dan wordt al goed duidelijk hoe de daktuin er uit gaat zien. Dit voorlopig ontwerp is dus belangrijk. De laatste stap van het ontwerpproces is het maken van het definitieve ontwerp.

De daktuin aanleggen

Het aanleggen van de in overleg met de opdrachtgever ontworpen daktuin doet een tuinontwerper doorgaans niet zelf. Voor het aanleggen van een daktuin doet de tuinontwerper een beroep op hoveniers. Die hoveniers weten precies hoe ze een daktuin moeten aanleggen die voldoet aan de wensen van de opdrachtgever.

 

 

 

Kiezen voor een daktuin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top