Polliesposse

Zijn sanctielanden echt onbereikbaar?

sanctielanden

Sanctielanden zijn landen die door de Verenigde Naties, de Verenigde Staten of de Europese Unie sancties opgelegd hebben gekregen. Dit soort sancties worden vaak opgelegd bij internationale spanningen of omdat de regering van zo’n land een mensonterend beleid voert. Dit soort sancties kunnen veel of weinig betekenen alhoewel het vrijwel altijd gaat om beperkingen van handelsverkeer en betalingsverkeer. Wanneer jij dus jouw producten, fysiek of digitaal, wereldwijd wil leveren is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van deze sanctielanden. Gelukkig zijn er consultants die jou kunnen wijzen op alle ins en outs van de sancties per land. De meeste sanctielanden zijn dus niet onbereikbaar en veel sancties zijn zelfs te omzeilen. Maar hoe terecht zijn die sancties nou eigenlijk en is het wel verantwoord om te ze omzeilen?

Globale handel en sanctiewetgeving

Kapitalisme en globale handel hebben een slechte naam gekregen. Waar een aantal eeuwen geleden de koningen en priesters regeerden met een ijzeren vuist, staan nu de multinationals in de hoogste machtsposities. Maar is de macht van de handelaar net zo onderdrukkend als die van de oude Napoleons en religies? Elke stap naar handelsvrijheid gaat niet alleen gepaard met een betere economie, het heeft ook verbeterde mensenrechten en talloze wetenschappelijke ontdekkingen gefaciliteerd. Zelfs de wereldwijde afschaffing van de slavernij is begonnen in een kapitalistisch georiƫnteerd land. Wanneer je alle vooruitgang bekijkt die globale handel mogelijk maakt lijken sanctielanden geen goed idee. Maar sanctiewetgeving bestaat niet zonder reden. Deze sancties worden namelijk meestal in leven geroepen om de normen en waarden, die we mede dankzij het kapitalisme hebben ontwikkeld, te beschermen. Paradoxaal genoeg zijn de het de positieve bijwerkingen van vrije handel die ons nu oproepen onze vrije handel te beperken. Maar hoe kan jij nu het best met jouw internationale zaken te werk gaan?

Kapitalisme vraagt om persoonlijke verantwoordelijkheid

De conclusie van hoe om te gaan met sanctielanden is kort en simpel. Zoek professionele hulp en bekijk elk land waar jij handel mee wilt voeren zorgvuldig. Zo leidt vrijheid naar meer vrijheid.

Zijn sanctielanden echt onbereikbaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top