Polliesposse

Kun je niet zelf elektriciteit aanleggen?

Elektriciteit aanleggen

Ga je verbouwen en moet je elektriciteit aanleggen of verleggen? Bijna niemand kan dit zelf, want dit is echt een heel ingewikkeld klusje dat specialisme vereist. Je kunt daar dus het beste een echte elektricien voor inschakelen. Gelukkig vindt je deze in bijna elke woonplaats, en zal het niet moeilijk zijn er een te vinden voor jouw project. De belangrijkste redenen waarom elektriciteit aanleggen nodig kan zijn is omdat je in je woning meer stopcontacten, schakelaars of verlichting wilt hebben. Zeker als je stopcontacten tekort komt kan da behoorlijk irritant zijn. In de keuken bijvoorbeeld, als je meerdere apparaten tegelijk wilt gebruiken maar dit door het gebrek aan stopcontacten niet kunt. Een broodrooster bijvoorbeeld, een waterkoker en daarnaast nog een mixer.

Is zelf elektriciteit aanleggen gevaarlijk?

Het spreekt voor zich dat als je zonder de juiste kennis zelf aan de slag gaat met elektriciteit aanleggen het behoorlijk gevaarlijk kan worden. Een beetje onderzoek levert je vaak praktische tips op voor dit klusje, maar elektriciteit is niet iets wat je halfslachtig wilt aanleggen. Het moet helemaal kloppen, anders bestaat er het gevaar dat er daarna constant kortsluiting ontstaat en dat je apparaten kapot gaan. Laat staan dat je zelf een stroomschok krijgt. Elektriciteit aanleggen is iets wat je dus absoluut wilt uitbesteden aan een professional, ondanks dat dat je geld gaat kosten. Als je goed in de omgeving zoekt en rondvraagt moet jet overigens niet moeilijk zijn om iemand te vinden die dat klusje voor een redelijke prijs voor je wil uitvoeren.

Een gekwalificeerde elektricien inhuren

Tussen de diverse elektriciens bestaan grote verschillen. Zo heb je de mensen die het er een beetje ‘bij doen’ en voor kleine bedragen elektriciteit aanleggen, maar ook officieel erkende en gekwalificeerde elektriciens. Een simpel stopcontact aanleggen kun je wellicht laten doen door een beunhaas, maar als de klus groot en uitgebreid is is het slimmer o een gekwalificeerde elektricien in te huren. Dan wil je namelijk zeker weten dat het absoluut 100% goed gebeurt. 

Kun je niet zelf elektriciteit aanleggen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top