Polliesposse

Het belang van Horecabeveiliging

Horecabeveiliging

In een ideale wereld is er geen beveiliging nodig en gaat alles zijn gangetje. Helaas is dat niet altijd het geval. Door velerlei oorzaken komt de veiligheid van gasten in een hotel, restaurant of café wel eens in het geding. Naast de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen is er ook de mogelijkheid om iemand persoonlijk garant te laten staan voor de sfeer.

Persoonlijke bijdrage

Een goede horecabeveiliging zorgt voor deze persoonlijke garantie. Terwijl het personeel zijn werk doet en de gasten hun gang gaan, houdt de beveiliging contact met het personeel. Dit hoeven lang niet altijd de opvallende kleerkasten te zijn, ook discretere manieren van handhaving kunnen worden geleverd.

Indien gewenst kunnen ook minder opvallende beveiligers worden ingezet. Hiervoor is een beschikbare pool van divers getrainde personeelsleden, waar sommigen fungeren als gastheer, of slechts door hun aanwezigheid de orde bewaken. Het hoofddoel is dat de gasten uiteindelijk zo min mogelijk merken van de incidenten die zich voordoen. Zowel het de-escalerend sussen of het stilaan verwijderen van verstorende elementen behoort tot de gereedschapskist van een goede beveiliger.

Het werkgebied van de beveiliger is zeer divers, van kleine bruine kroegjes tot grote evenemententerreinen waar duizenden mensen op af komen. Overzicht, het aanvoelen van de sfeer en het snel naar het incident komen zijn hierbij van het grootste belang voor een goede perceptie, het nemen van de juiste beslissing en het tijdig afhandelen van het incident. Uiteraard is een goed contact met de politie ook van belang, als incidenten verder escaleren dan het beveiligingsmandaat.

Niet van, wel met

De beveiliger behoort niet tot het vaste personeel van de zaak, maar wordt wel als zodanig gezien. Presentatie is daarom belangrijk. Naast de aankleding en de omgang dient de beveiliger eigenlijk twee heren, te weten het beveiligingsbedrijf en het object dat hij beveiligt. Een goede beveiliger is zich hier bewust van en weet dat al zijn handelen en nalaten afstraalt op de horecagelegenheid. Zodoende bewaakt hij niet alleen de sfeer, maar ook het aanzien en de reputatie van de horecagelegenheid.

Het belang van Horecabeveiliging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top