Polliesposse

Op wat moet je letten bij de keuze van een tweedehandsfiets?

Tweedehands fietsen Etten-Leur

Nederland is al langer hét fietsland van Europa. Het aantal fietsende Nederlanders neemt zelfs nog altijd toe. Een nieuwe fiets is een behoorlijke investering. Daarom de groeiende belangstelling voor tweedehandsfietsen. Ben je ook op zoek naar een goede tweedehandsfiets? Dan is waakzaamheid geboden. Maar als je tijdens je zoektocht naar een goede tweedehandsfiets met enkele belangrijke factoren rekening houdt, kun je nog altijd een goede tweedehandsfiets op de kop tikken. Woon je in de regio Etten-Leur en zoek je naar een tweedehandsfiets met een goede prijs- kwalieitsverhouding? Dan is een bezoek aan Tweedehands fietsen Etten-Leur zeker de moeite waard.

Waar ga je je tweedehandsfiets vooral voor gebruiken?

De keuze van je tweedehandsfiets hangt in grote mate af van zijn gebruik. Gebruik je hem vooral voor je woon- werkgebruik? Dan mag je minder veeleisend zijn. Als je er langere tochten mee wilt maken kies je best een goed onderhouden en veilige fiets.

Een goede tweedehandsfiets is een veilige fiets

Een veilige fiets heeft goede remmen en goede verlichting. Die garanderen niet alleen je persoonlijke veiligheid maar ook die van de andere weggebruikers.

Een goede tweedehandsfiets is aangepast aan je lichaamslengte

Maak altijd een testrit voor je een definitieve beslissing neemt. Zo weet je of het de juiste maat is. Als het zadel van de fiets sop heuphoogte staat kom je met je beide voeten aan de grond.

Wat met het onderhoud van de tweedehandsfiets?

Controleer zeker het frame op eventuele barsten, roest of andere gebreken. Er mogen geen spaken ontbreken en die moeten allemaal goed vast zitten. En wat met de kwaliteit van de ketting en het achtertandwiel? Vooral de vervanging van dit laatste onderdeel is nogal prijzig.  Zijn het zadel het stuur makkelijk verstelbaar of zijn ze vastgeroest? Loopt alles op wieltjes of zit er speling op de wielen, de trapas of op de pedalen en wat is de staat van de velgremmen? Pas als al deze controles positief uitvallen heb je een goede tweedehandsfiets gevonden.

Op wat moet je letten bij de keuze van een tweedehandsfiets?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top