Polliesposse

Container transport

container transport

Een sector die steeds harder gaat groeien is de container transport. De meest bekende manieren van transport zijn voor veel mensen het vervoeren van producten per vliegtuig of per vrachtwagen, maar het meeste vervoer vindt plaats via het water, door middel van grote schepen met veel containers er op. Op deze manier kan er op hele grote schaal worden vervoerd, aangezien die schepen tientallen meters lang kunnen zijn. Wanneer je op grote schaal wilt vervoeren is dit dus erg voordelig. De hoeveelheid vracht die op een groot container schip past, moet anders verdeeld worden over meerdere vliegtuigen. Dit kost een hoop extra brandstof, mankracht, tijd en logistieke planning.

Over het water of in de lucht?

De container transport is populair wanneer er grotere afstanden moeten worden overbrugd. Dit duurt langer dan vliegen, maar het is een stuk milieuvriendelijker. Wanneer er intercontinentaal moet worden vervoerd is dit een stuk lastiger. Wanneer je bijvoorbeeld van Rusland naar China moet vervoeren, is de kortste route overduidelijk over het land. Dit wordt per container transport erg lastig. Dan is het dus voordeliger en handiger om te vliegen. Maar wanneer je van Nederland naar Portugal wilt vervoeren, kan je makkelijk langs de kustlijn van Europa naar beneden varen. Het verschilt dus per route welke manier van transport het beste gebruikt kan worden.

Veiligheid en overzicht

Het vervoeren per containers is ook een stuk veiliger. Zo kan een container in principe niet worden gestolen, aangezien het een enorm zware kooi is die goed op slot gaat. Daarnaast is de kans een stuk kleiner dat er producten verloren gaan in het sorteringsproces of het vervoer, aangezien het op vrij grote schaal bij elkaar blijft. Zo voorkom je dat er producten verloren gaan of door elkaar worden gehusseld, omdat je per categorie een container kunt vullen. Container transport brengt dus een hoop voordelen met zich mee, mits het op de juiste manier wordt gebruikt. Het is een sector die blijft groeien.

Container transport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top